Annons

Australien kan stoppa resor från Europa

Coronaviruset • Publicerad 12 mars 2020
Flygplatsen i Sydney. Australien överväger att stoppa resor från Europa, precis som USA. Arkivbild.
Flygplatsen i Sydney. Australien överväger att stoppa resor från Europa, precis som USA. Arkivbild.Foto: Dean Lewins/AP/TT

Australien funderar på att följa USA:s exempel och stoppa resenärer från Europa, rapporterar ABC News. Premiärminister Scott Morrison ska ha bett de ansvariga statstjänstemännen för folkhälsofrågor att överväga ett sådant stopp.

Landets regering har samtidigt förlängt inreseförbudet som sedan tidigare gäller för resenärer från Italien, Sydkorea, Iran och Kina. Personer som befunnit sig i något av de fyra värst drabbade länderna får inte resa in i Australien under 14 dagar efter att de lämnat respektive land.

Annons

– Premiärministern har tagit upp frågan om alla resor från Europa med den nationella säkerhetskommittén samt de medicinska experterna vid den australiska smittskyddskommittén, säger landets hälsominister Greg Hunt och fortätter:

– Vi kommer att fortsätta att följa de medicinska rekommendationerna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons