Annons

Avengers biter sig fast på biotoppen i USA

Film • Publicerad 12 maj 2019
Den amerikanska biopublikens intresse för Tony Stark (Robert Downey Jr) och de andra "Avengers"-hjältarna är fortfarande stort. Pressbild.
Den amerikanska biopublikens intresse för Tony Stark (Robert Downey Jr) och de andra "Avengers"-hjältarna är fortfarande stort. Pressbild.Foto: Marvel Studios/TT

Marvels superhjältar knäpper Pikachu på näsan då "Avengers: Endgame" behåller greppet om biotoppen i USA för tredje helgen i rad.

Den avslutande delen i "Avengers"-serien spelade in motsvarande 624 miljoner kronor medan "Detective Pikachu" fick nöja sig med motsvarande 557 miljoner kronor, enligt .

Annons

Trots att den inte rådde på superhjältarna var det en mycket bra öppningshelg för den pokémon-baserade filmen.

– Jag är omtumlad. Det här är en stor helg för "Detective Pikachu", säger Jeff Goldstein på Warner Bros till tidningen.

"Avengers: Endgame" har nu spelat in motsvarande 6,9 miljarder kronor i USA och passerat både "Avengers: Infinity war" och "Black panther", vilket gör den till den tredje mest inkomstbringande filmen i landets historia. Globalt sett går det ännu bättre. Filmen har spelat in motsvarande 23,8 miljarder kronor, gått om "Titanic" och ligger nu precis bakom "Avatar" som är den mest inkomstbringande filmen hittills.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons