Annons
Nyheter

Barn låg bakom it-attack mot Region Gotland

Brott • Publicerad 3 juni 2021
Ett barn utsatte Region Gotland för överbelastningsattacker i flera veckors tid. Bild över Visby från juni 2020.
Ett barn utsatte Region Gotland för överbelastningsattacker i flera veckors tid. Bild över Visby från juni 2020.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Under flera veckors utsattes Region Gotland för överbelastningsattacker tidigare i år, vilket bland annat innebar att regionens hemsida låg nere. Den skyldige är ett barn, rapporterar P4 Gotland.

– Det finns väldigt mycket i det här som har lett fram till den här personen och som har gett vid handen att det är den personen som har gjort det här, så vi har väldigt gott på fötterna, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind till radion.

Annons

Barnet är under 15 år gammalt och inte straffmyndigt. Polisen kommer därför inte ta saken vidare utan har talat med vårdnadshavare och lämnat över ärendet till socialtjänst.

Regionen kopplade in ett it-säkerhetsbolag och polisanmälde driftsstörningarna när det begav sig i februari och mars. Den meddelade då att det investerats stort i hårdvara och tjänster för att råda bot på problemen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons