Annons

Barnvagn fastnade i t-bana – som åkte iväg

En barnvagn med ett litet barn i fastnade i dörrarna till tunnelbanan – som körde i väg. Ingen verkar ha kommit till skada i vad som hade kunnat bli en stor tragedi.
Nu pågår en utredning om hur olyckan kunde ske.
Olyckor • Publicerad 8 maj 2019
"Jag hör mamman som skriker ett djuriskt skrik och ser då att tunnelbanan åker iväg med halva barnvagnen utanför och det är det jävligaste jag sett", säger Erica Eriksson, som blev vittne till händelsen, till SVT Stockholm. Arkivbild.
"Jag hör mamman som skriker ett djuriskt skrik och ser då att tunnelbanan åker iväg med halva barnvagnen utanför och det är det jävligaste jag sett", säger Erica Eriksson, som blev vittne till händelsen, till SVT Stockholm. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

rapporterar om händelsen som skedde en morgon i april. En dubbelvagn där två barn kan placeras framför varandra, med ett barn sittandes i den främre delen, fastnade i en dörr när den stängdes. Mamman stod kvar på perrongen och såg tåget, vagnen och barnet åka iväg.

– När det kom till grinden vid slutet av plattformen slogs bakre änden av barnvagnen i och slogs sönder, medan barnet inne i vagnen åkte inåt i tåget. Resenärer ombord på tåget tog hand om barnet och åkte tillbaka till Masmo och lämnade barnet till sin mamma, säger Fredrik Bouvin, säkerhetschef på MTR tunnelbana, till SVT Stockholm.

Annons

MTR har inte kommit i kontakt med mamman, men uppskattar barnets ålder till 1–2 år och att hen inte kom till skada. Fredrik Bouvin beskriver händelsen som den allvarligaste sedan MTR började köra tunnelbanan för tio år sedan.

– Jag hör mamman som skriker ett djuriskt skrik och ser då att tunnelbanan åker iväg med halva barnvagnen utanför och det är det jävligaste jag sett, säger Erica Eriksson, som blev vittne till händelsen, till .

Nu pågår en utredning om hur olyckan kunde ske och föraren togs ur tjänst direkt efter olyckan. Det fanns inga tekniska fel på tåget.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons