Annons

Basebollsstjärnor bojkottade Trump

Baseboll • Publicerad 9 maj 2019
USA:s president Donald Trump, vänster, och JD Martinez, höger, under Boston Red Sox besök i Vita huset.
USA:s president Donald Trump, vänster, och JD Martinez, höger, under Boston Red Sox besök i Vita huset.Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT

Flera av basebollstjärnorna i det amerikanska mästarlaget Boston Red Sox bojkottade det traditionella presidentbesöket i Vita huset.

Precis som vid tidigare fall de senaste åren, när mästarlagen i de stora amerikanska idrotterna besökt president Donald Trump, var anledningen politisk.

Annons

– Just nu känner jag mig inte bekväm med att fira i Vita huset, säger Red Sox tränare Alex Cora, född i Puerto Rico i Karibien, enligt nyhetsbyrån AFP.

Många latinamerikanska spelare besökte heller inte presidenten, som bland annat vill bygga en mur vid den mexikanska gränsen. Spelaren JD Martinez, med rötter på Kuba, valde däremot att delta i torsdagens firande i Washington DC.

Trump själv hyllade Red Sox, som vann MLB-slutspelet World Series i oktober.

– Grattis till er otroliga seger, säger Donald Trump enligt AFP.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons