GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Båt klövs itu vid Stockholms inlopp

Olycka • Publicerad 13 juni 2021
En motorbåt gick itu vid Stockholms inlopp. Arkivbild.
En motorbåt gick itu vid Stockholms inlopp. Arkivbild.
Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

En motorbåt med två personer ombord klövs i två delar när den for fram i hög hastighet på vattnet öster om Lidingö, vid inloppet till Stockholm.

– Båda personerna drog på sig skador, men andra personer kom snabbt till undsättning och fick upp dem i sina båtar och tog dem i land, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar, till TT.

Det finns ingen uppenbar förklaring till att båten plötsligt gick av på mitten. Dess främre del flyter i vattnet, medan den bakre har sjunkit med motorn.

– Det är ingen krock och den har inte kört på något. Om det är fel på styrningen, att den flög och gick hårt på ett svall eller något sådant vågar jag inte säga, det får utredas varför det blev som det blev, säger Hans Eriksson.

De två personerna som befann sig på båten fördes till sjukhus, men uppges ha varit vid medvetande och kunnat prata när ambulans mötte dem i land.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer