Annons
Nyheter

Beijer Ref faller efter besked om storaffär

Handelsföretaget Beijer Refs aktie backar 7 procent. Kursfallet följer på beskedet om att bolaget planerar en mångmiljardemission för att finansiera köpet av amerikanska Heritage Distribution Holdings för cirka 13 miljarder.
Ekonomi • Publicerad 15 december 2022

"Förvärvet av Heritage Distribution utgör Beijer Refs inträde på den strategiskt viktiga och attraktiva nordamerikanska marknaden", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Förvärvet kommer att finansieras genom ett brygglån från Handelsbanken och Nordea.

Annons

"För att återbetala bryggfaciliteten avser Beijer Ref att genomföra en företrädesemission av aktier av serie B om cirka 14 miljarder kronor under det första halvåret 2023, efter slutförandet av förvärvet", skriver Beijer Ref.

Heritage Distribution är en ledande distributör av verktyg, komponenter och utrustning inom värme, ventilation, luftkonditionering och kylning i Nordamerika. Beijer Ref beskriver bolagets organiska tillväxt som hög och stabil, med en hög andel återkommande intäkter hänförlig till reparation och utbyte.

Det förvärvade bolaget hade under tolvmånadersperioden, som avslutades den 30 september i år, en omsättning på motsvarande 6,5 miljarder kronor och en vinstmarginal på 15 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons