Annons

Ståhl överlägsen i VM-genrepet

Bäst när det gällde – igen.
Svenske diskusstjärnan Daniel Ståhl kastade hem Diamond League-finalen i Bryssel i överlägsen stil och fortsätter att visa fin form inför VM senare i höst.
Friidrott • Publicerad 6 september 2019
Daniel Ståhl vann DL-finalen i diskus överlägset. Arkivbild.
Daniel Ståhl vann DL-finalen i diskus överlägset. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Daniel Ståhl har skämt bort publiken med imponerande kast under hela säsongen. 27-åringen, som är ett av Sveriges största guldhopp inför VM i Doha, Qatar i månadsskiftet september/oktober, har kastat över 69 meter vid nio tävlingar i år och i DL-finalen i belgiska Bryssel imponerade han igen.

Förvisso inget kast över 69 meter, men väl nära.

Annons

68,68 räckte till en överlägsen seger, över tre meter bättre än tvåan Lukas Weisshaidinger från Österrike på 65,65. Ståhls segerkast kom redan i den första omgången och därefter noterade han följande serie: 67,55–68,32–64,73–67,49.

Det innebar att världsettan ensam hade tävlingens fem längsta kast.

– En stabil och bra serie. Jag kände mig tekniskt bra, men hade inte riktigt samma björnstyrka som jag brukar ha ibland, säger Ståhl i SVT.

– Men jag är nöjd. Målet var att vinna DL-finalen och jag är väldigt stolt över det.

Segern gav honom en bonus på närmare en halv miljon kronor.

Mindre bra gick det för Angelica Bengtsson. Den svenska stavhoppsstjärnan slutade elva på 4,63 efter att ha vunnit SM-guld på samma höjd för en vecka sedan. VM-hoppet, som satte svenskt rekord i början av juni på 4,76 men som inte har varit över 4,70 sedan dess, bommade två gånger på 4,70 innan hon provade på 4,77 där kvällen tog slut.

Bakom henne på tolfte plats var Michaela Meijer, som stannade på 4,41.

I höjdhoppet åkte VM-klara Erika Kinsey – med ett personbästa på 1,97 – ut på 1,89 efter att ha klarat 1,85 i första försöket.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons