Annons
Nyheter

Berusad polis hotade ambulanspersonal

Brott • Publicerad 14 mars 2023
En polis döms för olaga hot mot ambulanspersonal som ryckt ut till en fest utanför Växjö. Arkivbild.
En polis döms för olaga hot mot ambulanspersonal som ryckt ut till en fest utanför Växjö. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Ambulanspersonal hotades vid en utryckning till en fest utanför Växjö – av en polis. Nu döms polismannen för olaga hot, men inte för blåljussabotage som han också varit åtalad för, rapporterar Smålandsposten.

Polisen, som inte var i tjänst, var berusad vid tillfället och upprörd och rädd för att hans vän som var medvetslös till följd av berusning skulle få allvarliga skador eller dö, har Växjö tingsrätt kommit fram till. Att han efter att ha uttalat hot mot ambulanspersonalen hjälpte till att bära sin vän till ambulansen visar enligt domstolen att han inte var likgiltig för risken för att han skulle störa räddningsinsatsen.

Polisens personalansvarsnämnd har tidigare kommit fram till att polismannen sannolikt skulle ha fått sluta som polis om han dömts för blåljussabotage, däremot inte för olaga hot. Straffet blir villkorlig dom och 40 dagsböter, samt att han själv får stå för sina advokatkostnader.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons