Annons

Bet av näsan på krogbesökare – åtalas

Brott • Publicerad 6 september 2019
Mannen åtalas vid Göteborgs tingsrätt för händelsen som skedde i augusti. Arkivbild.
Mannen åtalas vid Göteborgs tingsrätt för händelsen som skedde i augusti. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En man i Göteborg fick halva näsan avbiten när han befann sig på en krog med sina vänner. Nu åtalas en 26-årig man för synnerligen grov misshandel rapporterar GP.

"Från ingenstans attackerade han mig. Sen vet jag inte om jag slår eller om jag faller och rycker mig loss. Det jag vet är att jag illvrålar", berättar offret i förhör skriver GP.

Annons

Mannen satt tillsammans med sitt umgänge i ett större bås när ett nytt sällskap satte sig bredvid. Enligt vittnen var stämningen god, tills 26-åringen började bete sig stöddigt och plötsligt attackerade genom att hugga med tänderna i mannens ansikte.

26-åringen säger själv att han kände sig hotad och trängd. Något som motsägs av den skadade mannen och hans sällskap skriver GP. Den skadade mannen kommer att behöva plastikkirurgi för att bygga upp näsan igen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons