Annons
Nyheter

Betsson tar tillbaka sparkad vd

Ekonomi • Publicerad 25 oktober 2021
Pontus Lindwall kommer tillbaka till posten som vd för Betsson, enligt ett beslut från bolagets styrelse. Arkivbild.
Pontus Lindwall kommer tillbaka till posten som vd för Betsson, enligt ett beslut från bolagets styrelse. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Den nyvalda styrelsen för spelbolaget Betsson har upphävt beslutet att ersätta Pontus Lindwall som vd för bolaget.

Det var i mitten av september som Lindwall, vd för Betsson sedan 2017, fick lämna sin post. Spelbolaget behövde en förnyelse ansåg styrelsen då och hänvisade till sin bästa kvartalsrapport någonsin – ett ypperligt läge att byta vd, resonerade man.

Annons

Några dagar efter att spelbolaget meddelat att man sparkat sin vd tvingades även bolagets ordförande Patrick Svensk bort. Betssons aktieägare uttryckte att man inte längre hade förtroende för Svensk efter uppsägningen av Pontus Lindwall.

Nu gör Pontus Lindwall comeback i bolaget.

”Vi har haft flera samtal med Betssons viktigaste intressenter, inklusive Betssons ledningsgrupp, medarbetare och de största aktieägarna. Baserat på dessa dialoger anser den nuvarande styrelsen att det vore oklokt att nu förändra ledarskapet", säger Johan Lundberg, styrelseordförande för Betsson, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons