Annons
Nyheter

Biden i Kentucky efter översvämningar

USA • Publicerad 8 augusti 2022
USA:s president Joe Biden, Jill Biden och Kentuckys guvernör Andy Beshear undersöker skador som orsakats av översvämningarna i Kentucky.
USA:s president Joe Biden, Jill Biden och Kentuckys guvernör Andy Beshear undersöker skador som orsakats av översvämningarna i Kentucky.Foto: Evan Vucci/AP/TT

USA:s president Joe Biden besöker tillsammans med sin fru Jill Biden delstaten Kentucky för att bevittna skadorna som översvämningarna orsakat i delstaten.

Minst 37 personer har dött till följd av översvämningarna, som har lett till att broar och hus har svepts iväg med vattenmassorna.

Annons

På plats i delstaten möttes presidentparet av Kentuckys guvernör Andy Beshear. Bland annat besökte de en plats där en skolbuss kraschat in i en delvis kollapsad byggnad.

Beshear sade att översvämningarna är "olika allt annat vi någonsin sett", och var positiv till att Biden snabbt godkände federalt stöd. Biden lovade fortsatt hjälp.

– Vi kommer inte att lämna, så länge det behövs kommer vi att finnas här, sade presidenten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons