Annons
Nyheter

Biden säger nej till kampanjmöten

Demokraternas kandidat till det amerikanska presidentvalet i höst, Joe Biden, meddelar att han inte kommer att anordna några stora valmöten under coronapandemin.
USA • Publicerad 1 juli 2020
Joe Biden under presskonferensen i Delaware.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

– Jag kommer att följa läkarnas uppmaningar, vilka inte bara gäller mig utan hela landet, och det betyder att jag inte kommer att hålla några valmöten, sade den 77-årige förre vicepresidenten vid en presskonferens i sin hemstat Delaware.

Det budskapet står i stark kontrast till president Donald Trump, som drog i gång sin valkampanj genom att tala inför några tusan anhängare i Tulsa i Oklahoma för knappt två veckor sedan.

Annons

– Det här är den mest ovanliga kampanjen i modern tid, påpekade Biden och passade på att förstärka sin kritik mot Trumps hantering av pandemin.

Biden anser att presidenten har svikit det amerikanska folket och kastat in handduken i kampen mot covid-19.

Om Biden undviker folksamlingar under hela valkampanjen fram till valdagen den 3 november vore det ett historiskt drag för en modern amerikansk presidentkandidat. Han har dock inte specificerat ifall hans beslut att undvika valmöten kan komma att ändras om virussituationen förbättras.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons