Annons

Björn Afzelius hyllas med konsertturné

Musik • Publicerad 5 september 2019
Olle Nyberg, Mikael "Nord" Andersson och Göran "Guran" Blomgren ska hedra minnet av Björn Afzelius med turnén "Sånger till friheten". Pressbild.
Olle Nyberg, Mikael "Nord" Andersson och Göran "Guran" Blomgren ska hedra minnet av Björn Afzelius med turnén "Sånger till friheten". Pressbild.Foto: Pressbild

I december ska tre musiker som stod Björn Afzelius nära hedra minnet av honom med turnén "Sånger till friheten".

Musikerna är Olle Nyberg, Göran "Guran" Blomgren och Mikael "Nord" Andersson. Konsertturnén sammanfaller med att det i år är 20 år sedan Björn Afzelius gick bort.

Annons

I ett pressmeddelande säger Olle Nyberg att de vill föra "arvet efter Björn vidare i en tid då hans skarpa blick och varma människosyn behövs mer än någonsin".

"På programmet finns klassiker som Sång till friheten, 'Till min kära', 'Tusen bitar' och 'Juanita' – men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på vägarna, på scenen och i skivstudion" säger Olle Nyberg.

Turnéplan för "Sånger till friheten": Skövde 11/12, Motala 12/12, Nässjö 13/12, Borås 14/12, Varberg 15/12.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons