Annons
Nyheter

Blir av med lägenhet efter otillåten uthyrning

Bostad • Publicerad 13 januari 2023
Svea hovrätt slår fast att en man i Norsborg hyrt ut sin lägenhet i andra hand utan tillstånd. Arkivbild.
Svea hovrätt slår fast att en man i Norsborg hyrt ut sin lägenhet i andra hand utan tillstånd. Arkivbild.Foto: Paul Wennerholm/TT

En man i Norsborg utanför Stockholm förlorar sin lägenhet efter en tvist med hyresvärden. Svea hovrätt slår fast att mannen hyrt ut bostaden i andra hand utan tillstånd, skriver Dagens juridik.

Sedan hyresvärden sade upp hyresavtalet har ärendet även passerat Hyres- och arrendenämnden.

Annons

Samtidigt som flera andra personer varit folkbokförda i lägenheten 2016–2019 har mannen enligt värden bott i en bostadsrätt i Södertälje. Mannen har i sin tur hävdat att han bara haft inneboende i Norsborgslägenheten och inte alls bott i Södertälje.

Ingen av instanserna har trott på mannens förklaringar. I hovrätten har hyresvärden lutat sig mot bland annat sms som mannen skickat till de boende i lägenheten. Hovrätten anser att det finns "starkt stöd" för att mannen inte bor där, skriver Dagens juridik.

Mannen måste nu lämna bostaden.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons