Nyheter

Blir av med lägenhet efter otillåten uthyrning

Bostad • Publicerad 13 januari 2023
Svea hovrätt slår fast att en man i Norsborg hyrt ut sin lägenhet i andra hand utan tillstånd. Arkivbild.
Svea hovrätt slår fast att en man i Norsborg hyrt ut sin lägenhet i andra hand utan tillstånd. Arkivbild.Foto: Paul Wennerholm/TT

En man i Norsborg utanför Stockholm förlorar sin lägenhet efter en tvist med hyresvärden. Svea hovrätt slår fast att mannen hyrt ut bostaden i andra hand utan tillstånd, skriver Dagens juridik.

Sedan hyresvärden sade upp hyresavtalet har ärendet även passerat Hyres- och arrendenämnden.

Samtidigt som flera andra personer varit folkbokförda i lägenheten 2016–2019 har mannen enligt värden bott i en bostadsrätt i Södertälje. Mannen har i sin tur hävdat att han bara haft inneboende i Norsborgslägenheten och inte alls bott i Södertälje.

Ingen av instanserna har trott på mannens förklaringar. I hovrätten har hyresvärden lutat sig mot bland annat sms som mannen skickat till de boende i lägenheten. Hovrätten anser att det finns "starkt stöd" för att mannen inte bor där, skriver Dagens juridik.

Mannen måste nu lämna bostaden.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.