Annons

Blixthalka och dimma – flera olyckor

Det är halt väglag på flera håll i landet och flera trafikolyckor har inträffat under fredagsmorgonen.
Trafik • Publicerad 6 mars 2020
Flera olyckor i morgontrafiken efter blixthalkan. Arkivbild.
Flera olyckor i morgontrafiken efter blixthalkan. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix/TT

En snabb tillfrysning på vägbanorna orsakade strax efter klockan sju blixthalka på E6 mellan Kungsbacka och Varberg, rapporterar Sveriges Radios Trafikredaktion.

Olyckorna ska ha skett både i norrgående och södergående riktning och trafikanter beskriver vägarna som "skridskobanor".

Annons

Det har också skett flera olyckor på riksväg 34 norr om Linköping. Polisen skriver på sin hemsida att det rör sig om ett tiotal olyckor. Förutom halt väglag ska det också ha varit dimma på platsen.

– Vi har fortfarande inte en klar bild över exakt hur många personbilar och lastbilar som är inblandade eftersom de varit så många, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Vägen är nu helt avstängd för bärgning av bilar och det finns ännu ingen prognos när arbetet kan vara klart.

– Det har varit svårt för bärgningsbilarna att komma fram och det har skett nya olyckor hela tiden. Vi har jobbat med nödbloss för att uppmärksamma trafikanter på att sänka hastigheten, men det är otroligt svårt med både halka och dimma och då blir det kökrockar, säger Björn Öberg.

Ingen drabbad ska ha skadats allvarligt, men en person har fått föras till vårdcentral för kontroll.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons