Annons

Bokmässan i London drabbas av Corona-avhopp

Litteratur • Publicerad 2 mars 2020
Corona-rädsla får flera förlag att dra sig ur Londonmässan. Arkivbild.
Corona-rädsla får flera förlag att dra sig ur Londonmässan. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Många svenska förlag och agenter tvekar just nu kring sitt deltagande vid Bokmässan i London, skriver Boktugg. På Enberg Agency har man tagit beslut om att avboka.

– Det var ett trist och tungt beslut att fatta, men vi bestämde oss redan i torsdags för att boka av och meddelade då alla författarna. Imorgon (under måndagen) fortsätter vi kontakta de vi skulle ha träffat. Många har redan kontaktat oss och bokat av, säger Maria Enberg till Boktugg.

Annons

Det amerikanska storförlaget Simon & Schuster US kommer inte till bokmässan i London. Även Harper Collins US och Macmillan US stoppar personal från att åka till mässan på grund av hälso- och säkerhetsrisken, skriver Svensk bokhandel.

"De ur personalen som var schemalagda att delta letar efter alternativa sätt att ha möten med sina internationella förlagskontakter, vilket de redan gör på året-runt-basis", säger en talesperson för Simon & Schuster US i ett uttalande.

Även distributörerna Ingram och Overdrive avstår från årets mässa i London. Penguin Random House kommer att ha sin monter på mässan men meddelar att det är frivilligt för personalen att medverka.

Bokmässan i London äger rum 10–12 mars.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons