Annons

Explosion i Bagdad – uppgifter om flera döda

Irak • Publicerad 9 maj 2019

Flera personer uppges ha blivit dödade i en explosion i Iraks huvudstad Bagdad.

Enligt ett tidigt uttalande från den irakiska militären var det en självmordsbombare som detonerade ett bälte med sprängladdningar på en marknad, varpå ett antal civila dödades.

Annons

Det finns dock motstridiga uppgifter om vad det är som har hänt: En namngiven polis dementerar självmordsbombningen för Reuters och säger att explosionen var en kontrollerad explosion av ett misstänkt paket, där ingen kom till skada.

Lokala medier uppger att minst åtta personer dödats. Detta säger även en icke namngiven poliskälla till AFP och en källa vid ett sjukhus bekräftar för nyhetsbyrån att kvarlevor av åtta personer har förts dit.

Terrorgruppen IS har tagit på sig ansvaret för explosionen. Den säger också att det var en självmordsbombare som dödade åtta personer och skadade över tio.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons