Annons
Nyheter

Bopriser lugnar sig en aning

Ekonomi • Publicerad 11 oktober 2021
Bopriserna tappar lite fart, något färre än förra månaden tror på stigande priser, enligt SEB:s boprisindikator. Arkivbild.
Bopriserna tappar lite fart, något färre än förra månaden tror på stigande priser, enligt SEB:s boprisindikator. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Det syns tendenser till att priserna på bostadsmarknaden dämpas, enligt SEB:s boprisindikator för oktober där index minskade från 41 till 38.

Andelen hushåll som tror på att priserna ska gå upp det kommande året minskade med 3 procentenheter till 50 procent. Andelen som tror på minskande priser ligger kvar på 12 procent.

Annons

Indikatorn mäter skillnaden mellan andelen som tror på stigande respektive fallande priser.

Utvecklingen vad gäller indexet skiljer sig åt i olika delar av landet. Det minskade i två av de sex regionerna – i Skåne och i Östra Götaland.

I fyra regioner steg index, mest i Svealand (utom Stockholm) och Västra Götaland.

Hushållen som tillfrågats i underlaget tror att Riksbanken om ett år har höjt reporäntan till 0,55 procent. Nu är den 0 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons