Annons

Borgmästare i Neapel skyller våld på "Gomorra"

Tv • Publicerad 7 maj 2019
Marco D'Amore och Salvatore Esposito spelar två medlemmar i klanen Savastano som "Gomorrah" kretsar kring. Arkivbild.
Marco D'Amore och Salvatore Esposito spelar två medlemmar i klanen Savastano som "Gomorrah" kretsar kring. Arkivbild.Foto: Angelo Carconi/AP/TT

Neapels borgmästare Luigi de Magistri anser att tv-serien "Gomorra" bidrar till att våldet ökar på gatorna. Enligt de Magistri ökar antalet våldsbrott varje gång ett avsnitt av serien visats i italiensk tv, skriver . Han anklagar serien för att glamorisera droger, våld och vapen och menar att det påverkar ungdomar.

– Onda symboler är farliga och unga fascineras av dem. De väljer inte kultur, ärlighet och rättfärdighet utan våld, kriminella gäng och arrogans, säger borgmästaren till italienska radiostationen Radio 24.

Annons

"Gomorra" började sändas 2014 och seriens fyra säsonger har visats på italienska kanalen Sky Italia. Den handlar om den napolitanska maffian Camorran och bygger på journalisten Roberto Savianos bok med samma titel.

de Magistris uttalanden avfärdades av många invånare i staden, som snarare ser fattigdom och brist på arbete som faktorer som får unga att söka sig till maffian.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons