Annons
Nyheter

Börsen stängde oförändrat – bankaktier föll

Stockholmsbörsens OMXS-index stängde oförändrat på tisdagen.
Swedbank och SEB hade en mörk dag och föll efter medieuppgifter om pågående utredningar i USA.
Börs • Publicerad 15 december 2020
Stockholmsbörsen stängde oförändrat. Arkivbild.
Stockholmsbörsen stängde oförändrat. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Dagens industri har skrivit om pågående myndighetsutredningar i USA som rör misstankarna om penningtvätt i Baltikum. Även Danske Bank utreds, enligt Di:s källor. Swedbank rasade 4,9 procent medan SEB föll 2,4 procent.

H&M hade också en tung börsdag med en nedgång på 2,9 procent efter nya försäljningssiffror. Klädjättens försäljning minskade med 10 procent i lokala valutor under fjärde kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår.

Annons

Läkemedelsjätten Astra Zeneca fortsatte nedåt för andra dagen i rad och backade 2,0 procent. Måndagens ras kopplades till beskedet om att bolaget förvärvar konkurrenten Alexion Pharmaceutical.

Ståltillverkaren SSAB gick i motsatt riktning och tillhörde dagens vinnare med en uppgång på 6,3 procent. Positiva branschutsikter lyfte aktien. Bland annat meddelade finländska Outokumpu under morgonen att man höjer prognosen för fjärde kvartalet på grund av bättre återhämtning än väntat.

På de ledande Europabörserna var utvecklingen blandad. DAX-index i Frankfurt steg 1,1 procent, CAC40-index i Paris stängde oförändrat medan FTSE100-index i London sjönk 0,3 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons