Annons
Nyheter

Trist avslut på börsveckan

Stockholmsbörsen sjönk i veckans avslutande handel. OMXS-index tappade 0,2 procent. För hela veckan var resultatet minus 1,6 procent.
Börs • Publicerad 17 december 2021
Sur avslutning på börsveckan i Stockholm. Arkivbild.
Sur avslutning på börsveckan i Stockholm. Arkivbild.Foto: Joakim Ståhl/SvD/TT

Oro för nya pandemirestriktioner och investerare som dumpade teknikaktier var en pådrivande faktor i en våg av inflationsoro som svepte över marknaden.

Bland de mest omsatta aktierna i OMXS30-index tyngde banker och verkstadsaktier. Atlas Copco fanns längst ned i botten av de mest omsatta bolagen, ned 1,9 procent.

Annons

På uppsidan landade nätkasinoföretaget Evolution som fortsätter att återta förlorad mark och steg 3,0 procent.

Medicinteknikbolaget Getinge, vars aktie föll med nästan 4 procent på torsdagen, försökte därefter lugna marknaden vad gäller kostnaderna för att återkalla och uppgradera tusentals så kallade ballongpumpmaskiner i USA. Aktien lyfte 1,4 procent.

Volvo Cars steg 3,3 procent trots oväntat svag branschstatistik till följd av halvledarbrist och störningar i leveranskedjor.

De ledande europeiska börserna gick åt olika håll. FTSE-index i London ökade 0,2 procent medan CAC 40-index i Paris sjönk 1,1 procent. DAX-index i Frankfurt hade gått ned 0,7 procent vid 17.30-tiden.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons