Annons

Boston klart för semi i Stanley Cup

Ishockey • Publicerad 7 maj 2019
Bostons Jake DeBrusk och Columbus Dean Kukan i måndagens möte i Ohio.
Bostons Jake DeBrusk och Columbus Dean Kukan i måndagens möte i Ohio.Foto: Jay LaPrete/AP/TT

Boston har slagit ut Columbus, och får därmed möta Carolina i semifinal i Stanley Cup. Marcus Johansson gjorde det andra målet i 3–0-segern i den sjätte matchen.

Övriga mål gjordes av David Krejci och David Backes. Och Tuukka Rask i målet hyllas efter triumfen. Hans 39 räddningar innebar sjätte gången som han har hållit nollan i en slutspelsmatch.

Annons

– Man behöver en målvakt som levererar, och för att säga det uppenbara – det gjorde han, säger tränaren Bruce Cassidy till medier.

– Han var definitivt vår mest stabile spelare under serien.

Boston vann sin kvartsfinalserie i Eastern Conference med 4–2 i matcher. Carolina slog i sin kvartsfinal i förra veckan ut New York Islanders.

Detta är första gången Boston är i konferensfinal sedan 2013, då laget sedan gick till Stanley Cup-final och där förlorade mot Chicago.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons