Annons
Nyheter

Böter för klimataktion mot flyget

Brott • Publicerad 9 december 2022
En man och en kvinna döms för inblandning i en aktion mot flyget på Halmstads flygplats i oktober förra året. Bilden är tagen vid Bromma flygplats där en liknande aktion genomfördes. Arkivbild.
En man och en kvinna döms för inblandning i en aktion mot flyget på Halmstads flygplats i oktober förra året. Bilden är tagen vid Bromma flygplats där en liknande aktion genomfördes. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Två klimataktivister i Halmstad döms till böter efter den klimataktion mot flyget som genomfördes på flera flygplatser förra hösten.

De gick ombord på ett plan den 31 oktober 2021 och läste upp ett budskap och hindrade därmed ett flygplan från att lyfta som planerat.

Annons

Halmstad tingsrätt dömer mannen och kvinnan för brott mot luftfartslagen. Straffet blir dagsböter på 13 000 respektive 35 700 kronor, rapporterar P4 Halland.

De erkänner gärningen, men hävdar att de inte har begått något brott. De hänvisar till det allvarliga klimatläget och anser att gärningen begåtts i nöd.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons