Annons

Pojkar misstänks ha tänt på konstgräs

Olyckor • Publicerad 9 april 2019
Räddningstjänsten bekämpade en brand i en hög med konstgräs på Limhamns IP i Malmö på tisdagen.
Räddningstjänsten bekämpade en brand i en hög med konstgräs på Limhamns IP i Malmö på tisdagen.Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra minderåriga pojkar misstänks ha anlagt branden i konstgräs vid Limhamns idrottsplats i Malmö, skriver .

– Det blir inget ärende för polisen eftersom de är under femton år, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisen, till tidningen.

Annons

Branden i konstgräsrullarna orsakade kraftig rök. Räddningstjänst uppmanade under några timmar människor att hålla sig inomhus och att stänga om sig. Larmet kom vid lunchtid på tisdagen och branden var släckt vid 15-tiden.

Konstgräset låg tidigare på Malmö IP – som har fått nytt underlag – och skulle rullas ut senare under året på en grusplan i Limhamn, där damallsvenska LB07 huserar.

– Tack och lov är det inget befintligt konstgräs som vi använder, men det drabbar ju ändå föreningen. Det är ett jättebekymmer att det inte kan läggas ut, det skulle avlasta oerhört mycket för föreningen, säger klubbchefen David Wernersson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons