Annons
Nyheter

Mordbrand utreds efter fynd på brandplats

Bränder • Publicerad 8 juli 2022
En brand utbröt vid Erikslunds köpcentrum i Västerås.
En brand utbröt vid Erikslunds köpcentrum i Västerås.Foto: Fredrik Persson/TT

Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand efter den kraftiga brand som utbröt i Julas och Willys butiker vid Erikslunds köpcentrum i Västerås strax efter klockan 02 natten mot fredag. Man har även inlett en förundersökning om försök till grov mordbrand. Detta efter att ha säkrat spår utanför ytterligare en butik på Erikslund.

– Det var en patrull på plats som gjorde ett fynd utanför en annan butik vid 9-tiden på förmiddagen. Det finns omständigheter som tyder på att någon har försökt anlägga en brand där, säger Tobias Ahlén Svalbro, polisens presstalesperson i region Mitt.

Annons

Man ska nu utreda om det finns någon koppling mellan de båda brotten.

– Vi vill gärna ha in tips från allmänheten. Hör av er om ni sett något före, under eller efter branden, säger Tobias Ahlén Svalbro.

Butikerna fick under morgonen brinna ned.

– Det är inga personskador inrapporterade, branden började på natten så lokalerna var tomma, säger räddningsledare Tony Iseklint till TT.

Larmet om branden kom vid klockan 02 natten mot fredag. Räddningstjänsten utfärdade ett VMA – viktigt meddelande till allmänheten – där man uppmanade alla boende i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Den kraftiga rökutvecklingen ledde också till dålig sikt på E18.

Vid klockan 08 på fredagmorgonen blåstes faran över och de restriktioner som funnits hävdes.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons