Annons
Nyheter

Lägenhet förstördes i brand

En lägenhet i en radhuslänga i centrala Sjöbo blev helt utbränd i samband med en brand under fredagskvällen. Ingen ska ha skadats allvarligt. En person ådrog sig lättare brännskador.
Sjöbo • Publicerad 27 november 2015

Larmet kom 21.30 om en brand i köket i en lägenhet vid Törnedalsgatan i Sjöbo. Alla personer som befann sig i lägenheten kunde ta sig ut på egen hand.

Ingen skadades allvarligt men en person ådrog sig lättare brännskador på händerna.

Annons

Inledningsvis brann det kraftigt och räddningstjänsten skickade personal från både Sjöbo, Ystad, Lövestad, Vollsjö och Veberöd.

– Vi fick rapport om en fullt utvecklad brand i en lägenhet. Det ska ha varit brand i köket i en relativt stor omfattning, säger inre befälet vid Räddningcentralen Syd, Gustav Sandell.

Elden bekämpades både in- och utvändigt. Räddningsledare Martin Andersson berättar att de även riktade in sig på att förhindra att branden spred sig till intilliggande lägenheter.

Bland annat genom en riktad insats mot taket där det frilades.

Redan från början utrymdes samtliga fem bostäder som finns i radhuslängan.

Genom insatsen kunde elden begränsas till den lägenhet där den uppstod. Övriga kunde också återgå till sina bostäder senare på natten.

Gustav Sandell säger att det däremot blivit omfattande skador i den bostad där elden började.

– Lägenheten är helt utbränd och det blev även brandspridning till den tillhörande vinden, konstaterar Martin Andersson som var på platsen.

Strax efter midnatt lämnade räddningstjänsten Törnedalsgatan.

Brandorsaken är okänd.

Marcus HaraldssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons