Annons
Nyheter

Brandattack mot mediebolag i Aten

Grekland • Publicerad 13 juli 2022
Reportrar rapporterar om brandattentatet mot mediebolaget Real Groups lokaler i Aten.
Reportrar rapporterar om brandattentatet mot mediebolaget Real Groups lokaler i Aten.Foto: Michalis Karayiannis/Eurokinissi via AP/TT

En brandbomb har exploderat i det grekiska mediebolaget Real Groups lokaler i norra Aten.

Branden startade tidigt på onsdagsmorgonen och alla anställda evakuerades från byggnaden. Det tog två timmar för 18 brandmän att få elden under kontroll.

Annons

Preliminära uppgifter från polisen gör gällande att rester av tre gasbehållare har hittats i ett utrymme vid byggnadens källare.

"De bränner ned oss! De försöker få oss att stänga ned!", skrev Real Groups ägare Nikos Chatzinikolaou på Twitter i ett tidigt skede.

Greklands premiärminister Kyriakos Mitsotakis säger att staten kommer att göra allt som står i dess makt för att ställa de ansvariga till svars.

Real Group grundades 2007 och driver en radiokanal och en tidning.

I februari exploderade två brandbomber utanför två bostäder i Aten, som tillhörde en journalist respektive en polis. I april förra året sköts den grävande journalisten Giorgos Karaivaz till döds utanför sitt hem utanför huvudstaden.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons