Annons

Magsjuka i Tre Kronor: "Man blir jätteorolig"

Jesper Bratt lämnade matchen mot Italien som en försiktighetsåtgärd.
Då är i stället magsjuka i det svenska ledarteamet en större oro hos Tre Kronor.
Ishockey • Publicerad 12 maj 2019
Ingen av spelarna i Tre Kronor har drabbats av magsjuka. Endast materialförvaltaren Anders "Pudding" Weiderstål är drabbad.
Ingen av spelarna i Tre Kronor har drabbats av magsjuka. Endast materialförvaltaren Anders "Pudding" Weiderstål är drabbad.Foto: Claudio Bresciani/TT

Den legendariske materialförvaltaren Anders "Pudding" Weiderstål missade Tre Kronors 8–0-seger över Italien. Han var kvar på hotellet med magsjuka.

– Vi har isolerat honom på rummet. Troligtvis är det något han har ätit och då smittar det inte, sade Tre Kronors läkare Peter Ström.

Annons

Men han är långtifrån säker.

– Det kan gå som en löpeld och få ett helt lag att bli liggande på rummet. Så det gäller att fort isolera. Jag tror inte det är så i det här fallet, men det är bara gissningar så man får förutsätta att det är det värsta, sade han.

Sveriges juniorlandslag drabbades av magsjuka under JVM i Kanada tidigare i år. Det slutade med att flera spelare däckades och ett sjukdomsdrabbat lag överraskande åkte ut i kvartsfinal mot Schweiz.

När det gäller Jesper Bratt har Peter Ström goda förhoppningar om att han snart är tillbaka.

– Han åkte på en tackling och fick en smäll mot överkroppen som han kände av. Då valde vi inför tredje perioden att vila honom. Vi tog det säkra före det osäkra. Vi får ta en dag i taget och se i morgon, men det såg lovande ut. Det kommer nog att gå över ganska fort, sade Ström.

Jesper Bratt kommer från en något skadefylld säsong i New Jersey där han bland annat missade den sista månaden av säsongen.

Göran Sundberg/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons