Annons

Brittisk pilotstrejk drabbar 1 600 flygningar

British Airways ställer in majoriteten av alla bolagets flygningar från Storbritannien på måndag och tisdag (9–10 september) på grund av en pilotstrejk. Ett tiotal avgångar till och från Sverige drabbas.
Ekonomi • Publicerad 8 september 2019
British Airways piloter går i strejk i två dagar. Arkivbild.
British Airways piloter går i strejk i två dagar. Arkivbild.Foto: Frank Augstein/AP/TT

Åsa Öhman är pressansvarig på Swedavia och enligt henne är det fem avgångar till och från Arlanda och tre avgångar till och från Landvetter som har ställts in under måndagen.

– British Airways kontaktade sina resenärer redan i slutet av förra veckan och gjorde ombokningar. Förhoppningsvis ska alla passagerare ha fått informationen och slipper åka till flygplatsen i onödan, säger hon till TT.

Annons

På tisdag är det sex avgångar till och från Arlanda, hittills har fyra av dem ställts in. Om någon har missat informationen och kommer till flygplatsen ändå så uppmanar Swedavia resenärerna att kontakta flygbolaget.

British Airways och pilotfacket Balpa har varit i konflikt sedan i somras och har trots upprepade samtal inte kommit överens i förhandlingar kring lönebudgeten. Enligt brittiska rör det sig om totalt 1 600 flygningar som påverkas under tvådagarsstrejken.

"Vi är extremt ledsna över de problem som strejken medför", skriver bolaget i ett uttalande till sina kunder.

British Airways uppmanar passagerare att inte samlas på flygplatserna. Balpa har även varslat om strejk den 27 september.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons