Annons

Brøndbyspelare isoleras efter Kahlenberg-besök

Thomas Kahlenberg har smittats av coronaviruset.
Nu isoleras spelare i både Lyngby och Brøndby efter att de hälsat på den före detta danska landslagsmannen.
Fotboll • Publicerad 5 mars 2020
Thomas Kahlenberg, här i en match mot Sverige 2015, har drabbats av coronaviruset – något som får konsekvenser för de danska klubbarna Brøndby och Lyngby. Arkivbild.
Thomas Kahlenberg, här i en match mot Sverige 2015, har drabbats av coronaviruset – något som får konsekvenser för de danska klubbarna Brøndby och Lyngby. Arkivbild.Foto: Marcus Ericsson/TT

Det var i söndags som Thomas Kahlenberg, som spelade 47 landskamper för Danmark 2003–2014, gästade ligamatchen mellan Brøndby och Lyngby på Brøndby Stadion i Köpenhamn.

I torsdags diagnostiserats den 36-årige före detta fotbollsspelaren med coronaviruset efter ett besök i Amsterdam och nu har han tills vidare satts i karantän, enligt ett pressmeddelande från Brøndby.

Annons

Köpenhamnsklubben skriver även att 13 personer i Brøndbys organisation nu har isolerats efter att de hälsat på Kahlenberg i samband med mötet med Lyngby. Bland dessa: försvararen Joel Kabongo, assisterande tränaren Martin Retov, analytikern Jimmy Brinksby, idrottspsykologen Christian Engell och vd:n Ole Palmå.

Även Lyngby kommunicerar på sin hemsida att spelare i laget har varit i kontakt med Kahlenberg, det handlar om Martin Ørnskov, Kasper Jørgensen och Patrick da Silva.

Samtliga som isoleras kommer att vänta ut inkubationstiden på 14 dagar innan misstanke om att smittning kan avfärdas.

Båda klubbarna passar även på att uppmuntra supportrar som under söndagens match var i kontakt med Thomas Kahlenberg att kontakta såväl Brøndby som danska patientsäkerhetsbyrån omgående.

I Brøndby återfinns två svenska spelare: Simon Tibbling och Simon Hedlund.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons