Annons
Nyheter

Brudgum smittade över 100 bröllopsgäster

Två dagar efter bröllopet dog den virussjuke brudgummen. Under festligheten smittade han över 100 gäster. Men inte bruden.
Indien • Publicerad 1 juli 2020
"Vi har blivit nonchalanta", anser Indiens premiärminister Narendra Modi och uppmanar nationen till mer försiktighet. På bilden graffiti i New Delhi som tackar dem som arbetar i fronten mot coronaviruset.
"Vi har blivit nonchalanta", anser Indiens premiärminister Narendra Modi och uppmanar nationen till mer försiktighet. På bilden graffiti i New Delhi som tackar dem som arbetar i fronten mot coronaviruset.Foto: Manish Swarup/AP/TT

Över 300 personer bevistade bröllopet i den indiska delstaten Bihar den 15 juni.

Redan veckan före hade den 26-årige mjukvaruingenjören visat tecken på att vara smittad med virussjukdomen covid-19.

Annons

Han var kort intagen på sjukhus, men hans familj – som agerade bröllopsvärdar – fick honom utskriven.

Den nygifte avled i hemmet två dagar efter vigseln. Nära 200 personer kom på begravningen. En del av dem var med om båda ceremonierna.

– Hittills har 111 personer som deltog i bröllopet eller begravningen testat positivt, säger vårdchefen Raj Kishor Chaudhary i delstatshuvudstaden Patna.

Ingen av brudgummens släktingar ingår i de smittades skara. Även bruden klarade sig.

Alla de runt 400 personer som närvarade vid bröllop eller begravning har isolerats.

Läkarna kan inte bekräfta att brudgummen var smittkällan. Kroppen kremerades innan testning kom på tal.

De indiska virusrestriktionerna medger högst 50 gäster på bröllop och 20 sörjande på begravningar. Därför har myndigheterna inlett en utredning om misstänkt brott mot reglerna för social distansering.

Indien, med en befolkning på 1,3 miljarder, har registrerat nära 600 000 coronasmittade och cirka 17 000 döda hittills.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons