Annons

Brynäs föll mot Växjö – slutspel långt borta

Har slutspelståget gått för Brynäs nu?
Mycket tyder på det efter den blytunga förlusten med 0–1 hemma mot Växjö.
Ishockey • Publicerad 3 mars 2020
Det ser mörkt ut för Brynäs i jakten på slutspel. Arkivbild.
Det ser mörkt ut för Brynäs i jakten på slutspel. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

"Det här är helt klart en av säsongens viktigaste matcher, om inte den absolut viktigaste. Förlorar vi den är det inte kört men det kommer bli jäkligt tufft för oss att nå slutspel".

Så uttalade sig Brynästränaren Mikael Holmqvist på Gävleklubbens hemsida inför mötet med tian Växjö i Monitor ERP arena – och efter slutsignalen tvingades han konstatera att mardrömsscenariot hade blivit verklighet.

Annons

Seger var ett måste för att bibehålla närkontakt med Växjö på den sista slutspelsplaceringen för Brynäs – men så blev det inte. Matchens enda mål föll i den andra perioden och det var Växjö som gjorde det.

– Ruggigt sur förlust, säger Brynäs huvudtränare Ove Mohlin.

Sylvegård Växjö-hjälte

6.24 in i andra grävde Fredrik Karlström fram pucken till Marcus Sylvegård i offensiv zon. Den sistnämnde svarade med att skicka in sitt blott andra mål för säsongen med ett fint handledsskott upp i bortre krysset.

Brynäs tryckte tillbaka Växjö djupt i egen zon hela vägen in i matchens slutskede och hade bland annat en träff i ribban med bara halvminuten kvar. Men det ville sig inte för hemmalaget som inte fick hål på en storspelade Viktor Fasth och nu har sju poäng upp till slutspelsplats med fyra matcher kvar av grundserien.

– Vi visste att det stod mycket på spel i den här matchen. Nu är uppförsbacken väldigt stor men det är inte över, säger Ove Mohlin och fortsätter:

– Förmodligen krävs det full pott hela vägen och då är det bara att gå för det.

Luleå seriesegrare

Ett lag som inte bara är slutspelsklart sedan länge, utan nu även har säkrat seriesegern, är Luleå. Hemma mot fyran Rögle blev det en ny seger hemma i Coop Norrbotten arena efter att Filip Hållander visat vägen med både mål och assist.

Matchen slutade 3–0 efter att Jonas Berglund fastställt slutresultatet i tom kasse. Trepoängaren betyder att Luleå är uppe på 100 poäng, har hela 14 pinnar ned till tvåan Skellefteå – och därmed har säkrat förstaplatsen för första gången sedan 2012.

Även sexan HV71 visar att formen är god och bevakade den sista kvartsfinalplatsen genom att bortaslå Färjestad med 2–1.

Med varsitt mål i powerplay gav Linus Fröberg och Lias Andersson gästerna från Jönköping ett övertag som man aldrig släppte. Färjestad reducerade visserligen genom Emil Forslund i tredje – men tabelltrean föll ändå med 1–2.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons