Annons

Brynästränaren Molin: "Mycket tungt"

Klassiska Brynäs missar slutspelsfesten för andra året i rad.
Efter 4–6-förlusten borta mot topplaget Rögle är chansen till åttondelsfinal borta för Gävleklubben.
Ishockey • Publicerad 5 mars 2020
Brynäs tränare Ove Molin och hans manskap missar slutspelet för andra året i rad. Arkivbild.
Brynäs tränare Ove Molin och hans manskap missar slutspelet för andra året i rad. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Mycket av hoppet dog för Brynäs redan i förra omgången i måstematchen mot just Växjö. Vid seger mot smålänningarna hade avståndet upp till tiondeplatsen och den sista åttondelsfinalplatsen varit blott en poäng.

Nu blev det förlust och avståndet växte till sju poäng. Med tre omgångar kvar att spela är avståndet ointagliga tio poäng – detta efter att Brynäs förlorat med 4–6 mot SHL-trean Rögle samtidigt som Växjö slog Frölunda med 3–2 på hemmais. Därmed säkrade Växjö den sista åttondelsfinalplatsen med tre omgångar kvar av grundserien.

"Lyckas inte"

Annons

– Man lever med hoppet hela vägen och jag tycker att vi har blandat på slutet här i prestationer. Vi gör någon bra match och vinner, men sedan åker vid dit i matchen efter, säger Brynästränaren Ove Molin och fortsätter:

– Med de poängen vi låg efter Växjö så var vi tvungna att sätta ihop x antal matcher i rad och det lyckas vi inte med här på slutet.

Det är andra säsongen i rad som Gävleklubben missar SM-slutspelet, men kort efter förlusten mot Rögle i Ängelholm är det för tidigt att analysera vad som har gått snett i den klassiska klubben (13 SM-guld) den här säsongen, menar Molin.

– Det är en säsong som inte har blivit som vi i Brynäs IF har velat. Det är många saker som har varit och det får klubben sitta ner efter säsongen och utvärdera. Jag är fel man att stå här och göra det nu, säger han.

När Brynäs i början av januari valde att sparka huvudtränaren Magnus Sundquist fick Molin ta över ett delat ansvar över A-laget tillsammans med Mikael Holmqvist, som tidigare var assisterande tränare. Hur det blir för duon nästa säsong är oklart.

– Vi har vetat hela tiden att Brynäs letar efter en huvudtränare och det kvarstår. Vi har stoppat huvudet i sanden och gasat allt vad vi har kunnat och verkligen försökt att göra allt vi kan och lite till för att hjälpa laget, men vi lyckas inte, säger Molin.

"Många käftsmällar"

Vill du själv vara kvar som tränare?

– Jag har kontrakt med Brynäs IF och att jag ska jobba i Brynäs IF både hoppas och tror jag, säger Molin, som innan han tog över som huvudtränaren hade en roll som spelarutvecklare i föreningen.

Mot topplaget Rögle – som slåss om andraplatsen i SHL bakom seriesuveränen Luleå – var Brynäs allt för givmilt. De två första baklängesmålen kom på friläge och straff. Visserligen kom Brynäs tillbaka till 2–2 i början av den andra perioden, men då avgjorde Rögle matchen med två mål inom loppet av 29 sekunder – 4–2-målet kom efter ett nytt friläge.

– Det är många käftsmällar på en gång där, säger Ove Molin.

Daniel Kihlström/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons