Annons

Bryter kontraktet – flyttar till Schweiz

Ishockey • Publicerad 3 maj 2019
Poängmaskinen Aaron Palushaj lämnar Sverige. Arkivbild.
Poängmaskinen Aaron Palushaj lämnar Sverige. Arkivbild.Foto: Pavel Koubek/TT

Han värvades till Örebro från Brynäs som en av SHL:s största stjärnor. Men Aaron Palushaj bryter sitt tvåårskontrakt efter bara en säsong och flyttar till Davos.

"Självklart tråkigt att tappa en tongivande spelare som Aaron. Samtidigt har vi vetat om att det har funnits ett stort intresse och detta kom inte som någon stor överraskning. I sitt kontrakt har Aaron haft en klausul som gör det möjligt för honom att lämna för spel i Schweiz", säger Örebros sportchef Niklas Johansson till klubbens webbplats.

Den 29-årige amerikanen, sjua i SHL:s poängliga säsongen 2017–2018, var produktiv även i Örebro. Men en fotskada i januari förstörde den här säsongen. Forwarden Palushaj noterade 28 poäng, 12 mål och 16 assist, på 31 grundseriematcher för Örebro som slogs ut i åttondelsfinal i SM-slutspelet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons