Annons

Bun-oppositionen: Dessa personangrepp på Christer Grankvist (S)

Vi ser med förvåning på den kritik som kommer fortlöpande från Alliansen angående oppositionens arbete i barn- och utbildningsnämnden. Personangreppen haglar och man beskyller bland annat Christer Grankvist för att ha en negativ kvinnosyn.
Simrishamn • Publicerad 3 februari 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skola.
Skola.

Faktum är att Christer Grankvist tvärtom istället under flera tillfällen hjälpt de nu avgående ordförande med hur de ska gå tillväga för att beslutsgången ska bli rätt.

Att vi inte delar Alliansens besparingspolitik har inte med någon kvinnosyn att göra.

Annons

Tyvärr har vi inte sett någon större samarbetsvilja från alliansen under detta år. Utsträcka händer har bara lett till nya offentliga angrepp och lågvattenmärket kommer nu när man bara kan ta till kvinnofrågan i debatten om de rent faktiska politiska sakfrågorna om hur vi vill ha vår skola och förskola.

Hur Malin Henriksson behandlat kvinnor och medarbete på bun känner vi alla till och hur hennes kränkningar tvingade fram hennes avgång. Hon vägrade till och med att avtacka bun-chefen när hon slutade.

Det fick istället Christer Kranqvist plötsligt rycka in och göra och hans tacktal genomsyrade det så goda samarbetet som funnits med både bun-chefen och förvaltningen i sin helhet.

Några av oss har varit med under förra mandatperioden och upplever hur stämningen i bun blivit mycket sämre under Alliansstyret. Vi hoppas nu att Alliansen slutar med de ständiga personangreppen och istället koncentrera sig på en politik som sätter våra barn och ungdomar främst!

Vi har som förtroendevalda av våra medborgare fått ett politiskt uppdrag och ansvar att driva den politik vi gått till val på. Låt oss göra detta och kunna skilja på sak och person även i en livlig politisk debatt.

Linda Olsson (S)

Lennart Månsson (S)

Gun Lidman Nilsson (Fi)

Ingemar Hansson (V)

Andreas Sjögren (S)

Annons

Else-Beth Rolf (S)

Alf Nilsson (Fi)

Vinda Ekström (MP)

Ingalill Cedergren (ÖP)

Annons
Annons
Annons
Annons