Annons

Burmansson gör världscupcomeback

Sexton månader efter korsbandsskadan gör freeskiingstjärnan Jennie-Lee Burmansson comeback i världscupen.
Freeskiing • Publicerad 8 januari 2020
Jennie-Lee Burmansson. Arkivbild.
Jennie-Lee Burmansson. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Det var i september i fjol som den nu 17-åriga talangen skadades under träning. Hon har skyndat långsamt med sin rehabträning, eftersom det inte är något mästerskap den här säsongen.

Vinterns stora mål är världsungdoms-OS i Lausanne där slopestyletävlingen avgörs den 18 januari. Världscuptävlingarna i Font Romeu i Frankrike, med kval på torsdagen och final på lördag, blir genrepet.

Annons

– Jag tänker att jag tar det lite som det kommer. Inte sätta upp några speciella mål, bara att jag ska göra det bra som jag kan och inga resultatmål, säger Burmansson.

Trots att hon redan debuterat i "stora" OS – hon kom åtta i slopestyle i Pyeonchang 2018 – har hon inga större förväntningar inför ungdomsspelen.

– Jag tänker att jag får se lite hur det känns efter den här tävlingen. Jag vill såklart göra så bra ifrån mig som möjligt. Men inte ha för höga mål innan jag kommer dit och har sett banan och så.

Burmansson gjorde tävlingscomeback efter skadan i Hemavan före jul då hon vann en Fis-tävling.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons