Annons
Nyheter

C kallar näringsministern till riksdagen

Centern kallar näringsministern till riksdagen för att förklara de långa hanteringstiderna av företagsstöden.
Politik • Publicerad 2 december 2020
Centerpartiet kallar näringsminister Ibrahim Baylan till näringsutskottet för att redogöra för hanteringen av företagsstöden. Arkivbild.
Centerpartiet kallar näringsminister Ibrahim Baylan till näringsutskottet för att redogöra för hanteringen av företagsstöden. Arkivbild.Foto: Regeringskansliet/TT

Många av landets företagare har drabbats hårt av den pågående coronapandemin och därför ansökt om de olika former av företagsstöd som under året aviserats av regeringen.

Enligt Centern har dock stöden betalats ut i alltför långsam takt av ansvariga myndigheter. Partiet kallar därför att Ibrahim Baylan (S) till riksdagens näringsutskott för att där redogöra för vilka åtgärder som redan har vidtagits – och vilka som kan komma att vidtas i framtiden för att se till att stöden förmedlas snabbare.

Annons

Det råder enligt Helena Lindahl stor oro bland de företagare som väntar på besked om eventuella stöd.

– Dels har vi haft mängder med samtal med företagare, dels har vi läst i medier om den oro och desperation som finns hos många av dem. Företagare som väntar och fortfarande är väldigt oroliga över om de ska få stöden eller inte, säger hon till TT.

Enligt Helena Lindahl finns förståelse för att de myndigheter som hanterar stöden befinner sig under press, men hon understryker att Ibrahim Baylan är ytterst ansvarig för situationen.

– Vi vet att myndigheterna är överbelastade, men ansvaret ligger på näringsministern. Vi förstår också att det finns krav på myndigheterna att säkerställa att det inte förekommer fusk, men man måste kunna se till att stöden kommer fram i tid. Det kan inte vara så att företagare som befinner sig i en desperat situation inte ens efter ett halvår får svar på om eller när man får de här stöden, säger Lindahl.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons