Annons
Nyheter

C KU-anmäler jämställdhetsministern

Centerpartiet anmäler biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg (L) till riksdagens konstitutionsutskott (KU).
C anser att hon inte informerat riksdagen på rätt sätt om EU-förslag om förändringar på arbetsmarknaden.
Politik • Publicerad 7 december 2022
Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg (L). Arkivbild.Foto: Tim Aro/TT

Centerpartiet tycker att informationen från regeringen har varit bristfällig när det kommer till det så kallade plattformsdirektivet i EU.

EU-kommissionen vill utreda förhållanden för företag som Uber och Foodora, så kallat plattformsarbete, och hur anställningsförhållanden, arbetsförhållanden och tillgång till socialt skydd för den typen av företag ser ut.

Annons

Centerpartiets ledamot Jonny Cato hävdar i KU-anmälan att Paulina Brandberg brustit i sin information till riksdagens arbetsutskott och EU-nämnd (EUN). Detta eftersom regeringen inte skickat in relevanta dokument i tid.

”Det är med andra ord avgörande att utskottet och EUN får information och underlag i god tid. I det aktuella fallet är det dessutom av särskild vikt eftersom förslaget riskerar att negativt påverka Sveriges självbestämmande i arbetsmarknadspolitiken”, skriver Cato.

Han vill därför att KU granskar om regeringens hantering är rätt och riktig.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons