Annons

Centern lägger mest pengar på EU-valet

Politik • Publicerad 12 maj 2019
Valaffischer inför Europaparlamentsvalet 2019. Arkivbild.
Valaffischer inför Europaparlamentsvalet 2019. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Centerpartiet har vigt drygt 25 miljoner kronor till kampanjarbetet inför EU-parlamentsvalet. Det är flera miljoner högre än något annat svenskt parti, visar en rundringning som har gjort.

Socialdemokraterna hamnar strax efter med 20 miljoner kronor öronmärkta åt kampanjarbetet inför valet den 26 maj. Moderaterna satsar elva miljoner kronor och Sverigedemokraterna omkring tio miljoner. Minst pengar lägger Feministiskt initiativ – 2,6 miljoner kronor.

Annons

Partierna skiljer sig också åt i vad de lägger pengarna på, erfar DN. Medan Centerpartiet satsar främst på valaffischer och sociala medier, knackar Socialdemokraterna också dörr och vill synas i tv.

Vänsterpartiet sysslar bland annat med telefonkampanjer, och Sverigedemokraterna uppger att de lagt en del av pengarna på en sju minuter lång valfilm med Jimmie Åkesson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons