Annons

Chefen för MSB: Civilförsvaret behöver mer

Försvar • Publicerad 1 mars 2020
Civilförsvaret behöver mer än fyra miljarder, menar Dan Eliasson, generaldirektör för MSB. Arkivbild.
Civilförsvaret behöver mer än fyra miljarder, menar Dan Eliasson, generaldirektör för MSB. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Om satsningarna på Försvarsmakten ska få effekt måste också det civila försvaret få mer pengar, anser Dan Eliasson, chef för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Enligt Eliasson kommer de beräknade kostnaderna att markant överstiga de 4,2 miljarder kronor som försvarsberedningen föreslagit.

"För att få avsedd kraft ut av satsningen på det militära försvaret behöver vi öka motståndskraften i samhället genom en tydlig satsning och inriktning för civilt försvar", skriver han i en debattartikel i Dagens Nyheter.

Annons

Enligt MSB måste det civila försvaret stärkas i flera avseenden. Bland annat behöver räddningstjänsten, befolkningsskyddet och försörjningsberedskapen utvecklas.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons