Annons
Nyheter

Childhoodpris till fritidsledare i Sundsvall

Årets Childhoodpris går till Andreas Carlson, fritidsledare på Hellbergsskolan i Sundsvall.
Samhälle • Publicerad 8 december 2022
Drottning Silvia och pristagaren Andreas Carlson, fritidsledare på Hellbergsskolan i Sundsvall, under prisutdelningen på torsdagskvällen. Priset lanserades av World Childhood Foundation 2019.
Drottning Silvia och pristagaren Andreas Carlson, fritidsledare på Hellbergsskolan i Sundsvall, under prisutdelningen på torsdagskvällen. Priset lanserades av World Childhood Foundation 2019.Foto: Maja Suslin/TT

En del av motiveringen lyder:

"Andreas ser varje barn och är en inkluderande kraft både i skolan och på skolgården. Hans aktiviteter under rasterna har minskat antalet konflikter och hans sätt att agera med eleverna skapar tillit och trygghet".

Annons

– Att engagera sig i barn är jätteviktigt. De är vår framtid och vi måste göra så att de går bra för dem och att de får utvecklas. Man får aldrig ge upp på ett barn, säger Carlson.

Priset delas ut av organisationen World Childhood Foundation och lanserades 2019. Syftet är att synliggöra personer som möter barn och unga i sitt arbete.

Varje år riktas fokuset mot en yrkesgrupp som har en betydande roll för att barn ska vara trygga – men sällan uppmärksammas för sin insats.

Prissumman är 50 000 kronor och ska gå till något som stärker personen i yrkesrollen.

I årets jury sitter bland andra prinsessan Madeleine som är vice hedersordförande för organisationen, Nicolas Lunabba, verksamhetsansvarig för Helamalmö och Carin Götblad, polismästare på Nationella operativa avdelningen (NOA).

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons