Annons

Corona: Fem nya skånska fall – oklart om någon finns i sydost

Det finns nu 281 kända fall av corona i Skåne. Av dessa vårdas 34 på sjukhus.
Skåne • Publicerad 30 mars 2020

Sammanlagt har 3 700 personer i Skåne testats för covid-19. Av dessa har 281 konstaterats bära på viruset. I dagsläget provtas endast personer som uppvisar symptom och behöver läggas in på sjukhus, samt boende på äldreboenden.

Av de 34 skåningar som i dag vårdas på sjukhus är det sex som behöver intensivvård. Totalt har sju personer i Skåne avlidit till följd av viruset.

Oklart spridningsläge i sydost

Annons

Frågan om någon av de smittade finns i sydöstra Skåne vill Region Skåne inte besvara.

– Vi berättar inte på vilka sjukhus våra patienter vårdas, säger Maria Wogensen, kommunikatör på Region Skåne.

Hon hänvisar till ett beslut som fattats i den stab på regionen som arbetar med covid-19. Detta beslut innebär att man bara går ut med antal konstaterade fall, om de vårdas på sjukhus och antal avlidna.

– I övrigt lämnar Region Skåne inte ut några uppgifter om patienterna eftersom det är föremål för hälso- och sjukvårdssekretess. Hälso- och sjukvårdssekretessen omfattar bland annat uppgifter om hälsotillstånd samt personliga förhållanden som till exempel bostadsort och arbetsplats, skriver Maria Wogensen i ett mejl.

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons