Annons
Nyheter

Coronaeffekt för personbilar

Ekonomi • Publicerad 1 juli 2020
Laddbara bilar, det vill säga, elbilar och laddhybrider, motsvarande knappt 26 procent av personbilsregistreringarna i juni, enligt Bil Sweden. Arkivbild.
Laddbara bilar, det vill säga, elbilar och laddhybrider, motsvarande knappt 26 procent av personbilsregistreringarna i juni, enligt Bil Sweden. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Under juni minskade nyregistreringarna av personbilar med 22,3 procent, jämfört med juni förra året. Bland lätta lastbilar var minskningen ännu större: 50,6 procent, enligt branschorganisationen Bil Sweden

Inbromsningen av nyregistreringar är på grund av att det var tre fler registreringsdagar jämfört med juni förra året, vilket motsvarar cirka 15 procent fler registreringar, skriver organisationen. Enligt Bil Sweden syns även en coronaeffekt i juni.

Annons

Så här långt under 2020 har ny registreringarna minskat med 25,1 procent i kategorin personbilar, samt 46,5 procent i kategorin lätta lastbilar.

Laddbara bilar, det vill säga, elbilar och laddhybrider, motsvarande knappt 26 procent av personbilsregistreringarna i juni – mer än en fördubbling jämfört med juni i fjol, enligt Bil Sweden.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons