Annons
Nyheter

Virusspridningen: Fem nya coronafall i Skåne

Ytterligare fem personer bosatta i Skåne har på söndagen konstaterats smittade av covid-19.
Skåne • Publicerad 8 mars 2020

De nyupptäckta fallen har inte själv varit på resa i riskområden. Samtliga de fem nyupptäckta smittbärarna har dock befunnit sig i en miljö där det redan finns kända covid-19 fall. Ingen av dem är allvarligt sjuka.

- Det handlar antingen om att man har nära anhöriga med konstaterad covid-19 eller att man befunnit sig i ett slutet resesällskap eller liknande där någon varit smittad och sjuk, säger Eva Gustavsson, biträdande smittskyddsläkare Smittskydd Skåne.

Annons

Smittspårning, för att undvika vidare smittspridning, utförs av Smittskydd Skåne i samtliga fall.

Varje dygn testas nu ett hundratal personer i Skåne.

– Det är i god överensstämmelse med våra prognoser vad gäller förväntat inflöde och bekräftade fall. Det viktigaste just nu är att alla följer de rekommendationer vi och Folkhälsomyndigheten ger så vårt arbete för att minska risken för smittspridning är fortsatt effektivt, säger Eva Gustavsson, biträdande smittskyddsläkare Smittskydd Skåne.

Hittills Region Skåne nu totalt 22 konstaterade fall av covid-19.

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons