Annons

Coronasmittan slår mot Thailands turism

Ekonomi • Publicerad 2 mars 2020
Thailands myndighet för turism räknar med färre turister på grund av coronavirusutbrottet världen över.
Thailands myndighet för turism räknar med färre turister på grund av coronavirusutbrottet världen över.Foto: Gemunu Amarasinghe/AP/TT

Utbrottet av coronaviruset drabbar turismen i Thailand. Landets myndighet för turism (TAT) räknar med att antalet turister i landet kan minska med sex miljoner, till cirka 34 miljoner, i år på grund av coronavirusutbrottet. Det skulle innebära den lägsta siffran på fyra år.

Fjolåret var ett rekordår med 39,8 miljoner turister i Thailand och myndigheterna har redan tidigare räknat med en minskning i år. Men det nya viruset gör att siffran revideras ner ytterligare från januariprognosen på 35 miljoner turister.

Bara under februari minskade antalet utländska besökare i Thailand med 40 procent, en nedgång som förväntas bli ännu brantare i mars och april, enligt TAT.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons