Annons

Sembrant och Milanspelare stoppas från Algarve

Linda Sembrant stoppas, på grund av coronaviruset, från att resa med svenska fotbollslandslaget till Portugal för att spela Algarve Cup.
Men det är bara en säkerhetsåtgärd, "jag är inte sjuk", försäkrar hon på Instagram.
Även fyra italienska spelare, till vardags i AC Milan, har stoppats.
Fotboll • Publicerad 2 mars 2020
Linda Sembrant. Arkivbild.
Linda Sembrant. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

"Jag såg verkligen fram emot att träffa det svenska landslaget i dag men på grund av coronaviruset i Italien stoppades jag på väg till lägret … Efter elva timmar på Münchens flygplats är jag hemma igen – bättre lycka nästa år", skriver Sembrant på Instagram.

Coronaviruset har fått stor spridning i norra Italien och inte minst i Turin där Sembrant spelar med sitt klubblag Juventus.

Annons

"Utifrån den information och de rekommendationer som finns i dagsläget har beslutet fattats att låta Linda Sembrant stanna hemma från turneringen i södra Portugal", skriver Svenska fotbollförbundet (SvFF) på sin hemsida.

"Mår bra"

SvFF tillägger att det inte finns några misstankar om att Sembrant bär på viruset. Trots detta kommer hon av säkerhetsskäl vänta ut den maximala inkubationstiden på 14 dagar, alltså den tid det tar innan det går att utesluta att en person som kommer från ett riskområde – som norra Italien anses vara – har smittats.

"Landslagsledningen understryker ännu en gång att Linda Sembrant mår bra och inte har uppvisat några symptom av coronaviruset. Men då hon till vardags är bosatt i ett av de utsatta områdena i norra Italien har beslutet fattats som en säkerhetsåtgärd inför turneringsstarten", skriver Svenska fotbollförbundet.

Fyra Milan-spelare strukna

Även Italien, som också deltar i Algarve Cup, har gjort ändringar i sin trupp. Från början var fyra AC Milan-spelare uttagna, men samtliga har nu strukits ur truppen.

Sverige spelar sin första match i turneringen på onsdag klockan 17.30, svensk tid. Då står Tyskland för motståndet.

Italien är ett av flera länder där idrottsevenemang har ställts in till följd av coronavirusets utbrott. Bland annat har fem av herrarnas Serie A-matcher ställts in i helgen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons