Annons
Nyheter

Coronaviruset: Kalifornien storstänger igen

Antalet coronasmittade ökar i Kalifornien och guvernör Gavin Newsom har beordrat återstängning av i stort sett samtliga inomhusrestauranger, barer och biografer i USA:s folkrikaste delstat.
USA • Publicerad 13 juli 2020
Kaliforniens guvernör Gavin Newsom har beska besked. Många näringar i delstaten måste stänga ingen.
Kaliforniens guvernör Gavin Newsom har beska besked. Många näringar i delstaten måste stänga ingen.Foto: Hector Amezcua/AP/TT

Kyrkor och näringar som exempelvis gym liksom köpcentrum, frisersalonger och icke-nödvändiga kontor måste i 30 av de värst coronadrabbade kommunerna i delstaten, inklusive mångmiljonstaden Los Angeles, också stänga den del av sina verksamheter som bedrivs inomhus.

– Vi återgår till en variant av vår ursprungliga stanna-hemma order, säger Gavin Newsom.

Annons

Kalifornien började återöppna en del verksamheter i maj månad.

Beslutet har fattats mot bakgrund att allt fler covidpatienter behöver sjukhusvård – inklusive intensivvårdspatienter – i delstaten.

Myndigheterna i Los Angeles och storstaden San Diego meddelade samtidigt att skolorna kommer att förbli stängda även efter skolloven som tar slut nästa månad.

I söndags rapporterades 8 358 nya konstaterade coronasmittade i Kalifornien. Totalt har nästan 330 000 smittats i delstaten och mer än 7 000 människor har avlidit till följd av viruset.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons