Annons
Nyheter

Danmark skapar miljardfond för Ukraina

Danmark • Publicerad 15 mars 2023
En bred majoritet i det danska parlamentet har kommit överens om att inrätta en Ukrainafond på sju miljarder danska kronor. Arkivbild.
En bred majoritet i det danska parlamentet har kommit överens om att inrätta en Ukrainafond på sju miljarder danska kronor. Arkivbild.Foto: Ritzau/TT

En bred majoritet i det danska parlamentet har kommit överens om att inrätta en Ukrainafond på sju miljarder danska kronor.

Pengarna kommer att användas i enlighet med Ukrainas behov och önskemål – och i den danska satsningen ingår både militärt och civilt stöd, skriver DR.

Annons

"Det finns ett stort och akut behov av ytterligare hjälp. Därför är jag stolt över att vi har en bred politisk majoritet för att bibehålla den höga nivån på stödet", säger statsminister Mette Frederiksen (S).

Som en del av den nya fonden skickar också Danmark 21 bombröjningsrobotar till Ukraina. Även ammunition till handeldvapen, maskingevär, pansarminor och luftvärnsmissiler ingår i hjälppaketet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons