Annons

Dansk ersätter Hancock

Speedway • Publicerad 3 maj 2019
Dackarnas fyrfaldige världsmästare Greg Hancock har tagit timeout från speeday och ersätts i Dackarna av Frederik Jakobsen. Arkivbild.
Dackarnas fyrfaldige världsmästare Greg Hancock har tagit timeout från speeday och ersätts i Dackarna av Frederik Jakobsen. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Dackarna har gjort klart med en ersättare för storstjärnan Greg Hancock inför nästa veckas premiär av elitserien i speedway.

Det blir dansken Frederik Jakobsen. Den nyblivne 21-åringen fanns även med i Dackarna förra året, då utan att köra någon match.

Annons

"Det går givetvis inte att ersätta en förare som Greg Hancock, framför allt inte hans roll i laget. Men det är inte den uppgiften Frederik ska axla", säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson i ett pressmeddelande.

Den 48-årige amerikanen Hancock, fyrfaldig världsmästare, meddelade under torsdagen att han tar timeout på obestämt tid då hans fru drabbats av cancer. Frederik Jakobsen ersätter först och främst den närmaste månaden.

"Nu får vi en annan struktur på laget och Frederik är ung och hungrig samtidigt som han trivs bra på banan hemma i Målilla. Dessutom vet vi att han passar bra in i gänget, vilket vi ser som en viktig bit i sammanhanget", säger Karlsson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons